Ce titlu ieftin de tabloid. Mai ales cand te trezesti ca ai scris mai multe abordari decat cifra care era initial in titlu. Mai stiu eu cativa bloggeri care foloseau titluri din-astea infecte, asa ca daca ei au voie, pot si eu macar odata. Desi nu v-as promite ca e doar odata. Sa purcedem la lista:
- Gandeste-te din nou si din nou si din nou! Rezolvarea problemelor nu e un “hei-rup” pe care-l faci odata si-ti iei de-o grija. Asta numai managerii cred ca se poate face, dar in realitate nu se intampla. Abordeaza problema din mai multe perspective!
- Vizualizeaza. Pune-ti in fata ochilor toate datele pe care le ai. S-au demonstrat a fi folositoare diagramele, dar ma refer la alea facute cu un scop, nu alea pentru prezentari.
- Produ` ceva. N-o sa iasa aproape niciodata din prima, dar poti evalua o solutie mai bine dupa ce te apuci sa o implementezi.
- Combina. Negresit, multe din solutiile pe care le gasesti vor avea o parte proasta si o parte buna. Combina partile bune si elimina partile rele, pe cat posibil.
- Formeaza legaturi. Fii tu sinapsa pe care ti-o doresti! Neuronii formeaza sinapse in procesul de invatare. E clar ca e o buna cale de a gasi solutii prin a forma legaturi intre datele pe care le ai.
- Priveste in antiteza. Gandeste-te la limitele extreme. Care-s cele mai bune cazuri si care-s cele mai rele, cea mai performanta solutie vs cea mai ieftina, samd
- Nu evita micile greseli, fa-le si invata din asta! Daca le eviti, nu poti trage nicio concluzie pertinenta
- Inarmeaza-te cu rabdare. Ideea geniala iti vine repede, dar la momentul potrivit. Iar momentele astea ti le cladesti singur, in timp
- Zambeste. Chiar daca nu vei gasi solutia dorita, macar nu vei avea riduri!
Spor la treaba!